Dan slovenskega športa – Olimpijski festival 2022

23.9. in 24.9. smo na Kongresnem trgu v Ljubljani, predstavljali rugby na Dnevu slovenskega športa in na Olimpijskem festivalu.

Po ocenah organizatorjev je bilo v petek 23.9. na dogodku okoli 2000 osnovnošolcev, dogodek pa je potekal od 9h do 15h.

V soboto je bil dan bolj naporen, saj so se predstavitve začele že ob 8h zjutraj in za nas končale okoli 20h. Obiskovalci so lahko na 40 postajah opravili izzive, ki so jih opravile športne zveze.

Za rugby “poligon” je g. Domen Čevka, sicer koordinator projekta Igraj Rugby (Get into rugby), pripravil tablo s tremi luknjami, rugby klub Olimpija pa je posodil žoge, stožce, bučke, ščite, blazino in kader za predstavitve. Otroci so bili nad poligonom navdušeni, a ne dovolj, da bi se naš izziv uvrstil med prve tri izzive na dogodku. Razdelili smo tudi letake z osnovno predstavitvijo olimpijske rugby discipline in vabila za treniranje.

Poglejte kako je bilo, ko so fantje iz osnovne šole Rogaška Slatina, na naši stojnici prvič videli rugby žogo in prosili, če si jo lahko izposodijo in nato se je sredi Kongresnega trga odvijala pol urna “tekma”, ki je pokazala, da je rugby več kot le šport!

Po oceni organizatorja, je bilo ta dan na dogodku okoli 5000 obiskovalcev.

Hvala vsem, ki ste se udeležili teh predstavitev in hvala vsem, ki ste si vzeli čas in predstavitve opravljali.